Hammerfest

Hammerfest

torsdag 3. mars 2016

Etablering av olje- og gassforum i Hammerfest.

Jeg var så heldig å delta på det første møtet i det nyoppstartede forumet for olje- og gassindustrien i Hammerfest i dag. Må få si at det er en meget spennende arena å delta på!

Målet med forumet er å hente ut og sørge for ringvirkninger for næringslivet som er etablert i Hammerfest. 


Det første møte ble holdt på Statoils LNG anlegg på Melkøya hvor vi ble kjørt til administrasjonsbygget.

Målet er også at vi alle skal få et innblikk i hva som foregår i næringen, i en tid med lav oljepris og mange spare-/effektiviseringstiltak. Forumet skal også gi oss en kunnskap om hva som finnes av muligheter, hvilke tjenester vi kan tilby og hvilke bedrifter som holder til i kommunen.
Sammen skal alle i forumet være gode ambassadører ute på vår reise land og strand rundt.
For vi må alltid markedsføre oss selv. Vi må alltid snakke om hva vi har og hva vi kan tilby til potensielle etablerere. Det har vi alle et felles ansvar for!

Forumet skal samles en gang i kvartalet og forumet skal være gjennomsiktig. Slik at alle skal få se og alle skal få høre om hva forumet jobber med. På dagens møte fikk vi høre om Statoils nordområde eventyr Snøhvit, som er Statoils nest beste anlegg i Norge på inntekter, kun slått av Troll. Vi fikk høre at Statoil har en langsiktighet med reserver i 40 år fram i tid på Snøhvitfeltet og feltene rundt. Vi fikk også vite at anlegget går så det griner, med en regularitet på godt over 90%. Og som de sier i Statoil, de er veldig opptatt av verdensrekorder og det har Snøhvitanlegget faktisk to av! Det mest miljøeffektive LNG anlegget i verden og verdens lengste trefase rørledning ut til feltet.
Så at det går an å lykkes i Hammerfest og Barentshavet, det er herved bevist!

Fra Eni Norge fikk vi høre en flammende engasjert Bjørn Bjørgve som snakket om hvilke ringvirkninger deres virksomhet gir og vil gi framover. Han snakket også om viktigheten av å tenke på miljøet, og deres innsats for å drive så miljøvennlig som mulig. Fra elektrifisering av anlegget til miljøvennlige supplybåter med mer. Det blir spennende og følge oppstarten til Goliat og den positive «boosten» det vil gi kommunen.

Fra Eureka Pumps fikk vi høre om deres etablering på Leirvikhøgda og hvilke muligheter som åpnet seg via samarbeid med flere aktører, men også hvilke muligheter som kom i etterkant av etableringen. Med nå kontrakt både hos Statoil og Eni.    

Med etableringen av dette forumet så har Hammerfest en egen stemme utad. Det er ingen tvil om at man fortsatt skal samarbeide med andre fylker og andre kommuner, men vi kan ikke forvente at alle skal framsnakke vår egen kommune i alle sammenhenger. Det må deltagerne i forumet og andre aktører fra kommune og privat næringsliv sørge for.

Neste møte er 1. juni!

Anders Nesse

Leder for marked Finnmark Dagblad 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar